Een traditie die teruggaat tot begin jaren '70.
Lang voordat internet bestond was het uitbrengen van een catalogus de enige manier om mee te delen welke vakantieverblijven voor welke periodes te huur werden aangeboden.
Elk najaar werd aan de eigenaars van een verblijf gevraagd voor welke periodes en aan welke prijs zij hun eigendom wilden verhuren. In november werden alle gegevens gebundeld en in december gedrukt in een catalogus. Die werd dan tussen 15 en 20 december aan alle huurders toegezonden.
De ontvangst ervan betekende de start voor de boekingen van het nieuwe jaar.
Naar goede gewoonte werden de boekingen tot halfweg januari voorbehouden aan die huurders die hetzelfde verblijf voor dezelfde periode van het nieuwe jaar opnieuw wilden huren: de zogenaamde "optieperiode".
Wij omarmen zeer zeker nieuwe communicatiemethodes, maar tegen beter weten in houden we ook goede tradities in ere.
Dus vragen we nog elk najaar aan onze eigenaars welke periodes zij volgend jaar willen verhuren en aan welke prijzen. Nog steeds worden die gegevens gebundeld en even traditiegetrouw versturen we rond 15 december zo'n 3.000 huurcatalogi naar binnen- en buitenland.
We houden ook nog steeds de optieperiode in ere, maar wel iets beperkter.
Ze eindigt doorgaans op de eerste vrijdag van januari en ze wordt alleen nog maar voorbehouden aan die huurders die langer dan één week huren.
Dit houdt in dat iemand die een korte periode had gehuurd mogelijks niet kan herboeken omdat iemand anders al vroeg een langere, overlappende periode heeft vastgelegd.
Deze methode is ook logisch : lange periodeverhuur blijft de norm, kortere periodes schakelen die zo veel als mogelijk aaneen. Ook het belang van de verhuurder telt.
Wij houden de catalogi van afgelopen 3 jaar beschikbaar in pdf-formaat.
Zo zagen onze eerdere catalogi er uit...