Zo gebouwd!
laPlage

Residentie SoliMar

Meeuwenlaan 11
8434 Westende

Beschrijving
De kelderverdieping bevat een ruime berging voor de winkel, een berging voor elk appartement en diverse service lokalen.
Op het gelijkvloers, de inkom en een handelsruimte.
De verdiepingen 1 tem 7 : telkens één twee slaapkamer appartement

Realisatie : Kreaprojekt Westende
Ontwerp : architect Wylein & partners

start werken September 2021
afwerking voorzien voorjaar 2023
Ligging
menu
Gevel
menu
Plannen
(Klik op plan voor groter plan.)
menu
Prijzen
menu

Voor zekerheid over de exacte beschikbaarheid op dit ogenblik, gelieve ons kantoor te raadplegen op 059 30 15 13.

De vermelde prijs is zonder kosten.
De kosten zijn o.m registratierechten op de grondaandelen, BTW op de bouwprijs, notarishonoraria, kosten van de akte, de basisakte en aansluitingen.

* Bij de berekening van de oppervlakte zijn de omtrekmuren ten belope van 15 cm inbegrepen.


Eigendom
Verdieping
Type
Oppervlakte m2 *
Terras m2
Prijs (EUR)

winkel

0

handelsruimte

132

27 (kelder)

320.000

0101

1

2 slaapkamers

81

11

verkocht

0201

2

2 slaapkamers

81

11

verkocht

0301

3

2 slaapkamers

81

11

verkocht

0401

4

2 slaapkamers

81

11

verkocht

0501

5

2 slaapkamers

81

10

verkocht

0601

6

2 slaapkamers

61

9

verkocht

0701

7

2 slaapkamers

61

9

verkocht


Impressies
menu
Lastenboek
menu

Het project is gelegen te Middelkerke-Westende in de Meeuwenlaan, zongericht en met zijdelings zeezicht.

Ondergronds bevinden zich de bergruimte voor het handelsgelijkvloers, de individuele bergingen en de technische ruimtes.

Bovengronds op het gelijkvloers 1 handelsruimte.

Op de 7 verdiepingsniveaus 1 appartement per verdiep met 2 slaapkamers met een gevelbreedte van 7,5 m voor de onderste 5 verdiepingen en 5,5 m voor de bovenste 2 verdiepingen.

De bovenste verdiepingen hebben een fenomenaal uitzicht.

Bij de keuze van materialen werd bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, tevens extra aandacht aan de wind- en waterdichtheid.


1. ALGEMENE OMSCHRIJVING GEBOUW


1.1. FUNDERING EN KELDER

De grondwerken omvatten de graafwerken volgens de afmetingen van de architectuurplannen en de stabiliteitsstudie voor het uitvoeren van de keldervloerplaat. De maatvoering kan nog licht wijzigen na afbraak.

De funderingen worden uitgevoerd naar de resultaten van het diepsonderingsonderzoek welke wordt uitgevoerd na afbraak bebouwing en volgens de stabiliteitsstudie.

Het gebouw wordt opgetrokken in een betonstructuur in combinatie met een dragend snelbouwmetselwerk of een gelijkwaardige uitvoeringsmethode.

De vloerplaten en de trapstructuur zijn eveneens in gewapend beton.

De riolering wordt uitgevoerd conform de gemeentelijke bepaling en is opgesplitst tussen sanitair afvalwater en regenwater volgens het principe van een gescheiden stelsel. Ze wordt via de nodige putten aangesloten aan de straatriolering. Binnen het gebouw wordt de riolering uitgevoerd in PE-HD en buiten het gebouw in PVC.

Het regenwater wordt opgevangen in een regenwaterput (5.000 l) en hierop wordt een aftappunt voorzien voor de schoonmaak van de gemeenschappelijke delen.


1.2. GEVEL

De voorgevel zal worden uitgevoerd in verschillende materialen: buitenbepleistering op thermische isolatie kleur zwart en witte gevelbekleding in aluminium geprofileerde platen met thermische isolatie.

De achtergevel zal worden uitgevoerd in witte bepleitsering thermische isolatie. De thermische isolatie in functie van het verlaging van het E- en K-peil.


1.3. DAK

De hellende dakvlakken worden afgewerkt met vezelcementleien type Alterna halfsteensverband kleur donker grijs met alle bijpassende hulpstukken. Alle leien worden bevestigd op de te plaatsen tengellatten en damp-open onderdak.

Het onderdak wordt bevestigd op het volledige dak.

Onderliggend wordt het dak voorzien van voldoende thermische isolatie in functie van het verlaging van het E- en K-peil.

Platte daken worden voorzien in EPDM met grind belasting geplaatst op harde isolatieplaten type PUR/PIR.

Regenwaterafvoer : op de achtergevel ( en zijgevel 6° verdieping) worden de regenafvoerbuizen in opbouw geplaatst. Op de voorgevel worden de regenwaterafvoeren achter de gevelafwerking geplaatst t.h.v. het hellend dak.


1.4. SCHRIJNWERK

De ramen zijn vervaardigd uit aluminium bi-color brons kleur aan de buitenkant, wit aan de binnenkant.


1.5. TERRASSEN

De uitspringende terrassen worden vervaardigd in architectonisch betonwit. De bijhorende balustrades uit gelaagd glas ingeklemd in een (modulair) bodemprofiel en geschikt voor buitentoepassing.


1.6. DORPELS


De deurdorpels worden uitgevoerd in blauwe hardsteen.

Ramen met schoothoogte worden voorzien van een aluminium dorpel. De ramen thv de balkons worden verzonken geplaatst maar met opstand naar buiten om waterdichtheid te garanderen.


2. GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN


De afwerking van deze ruimtes valt volledig ten laste van de bouwheer en zit in de prijs van elk individueel appartement inbegrepen. De stijl en kwaliteit van deze ruimtes weerspiegelen de standing van het gebouw en de appartementen.

Naast het uitzicht spelen ook de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid een grote rol bij de keuze van de afwerkingsmaterialen.

De technische voorzieningen zijn erop gericht om zo zuinig mogelijk om te springen met de benodigde energie.

Het totale concept is zodanig opgevat dat de maandelijkse onderhoudskosten voor de bewoners en eigenaars zo laag mogelijk blijven.

Er is voorzien in een sleutelplan waarbij de individuele sleutels van de inkomdeuren ook de deuren van de gemeenschappelijke ruimten kunnen bedienen.


2.1. BEVLOERINGEN

In de publieke inkom: natuursteen of hoogwaardige keramische tegel, vloermat en aangepaste tegelplinten.

In de trapzalen: vloer en plinten op maat. In de kelders en keldergangen: een betonvloer.


2.2. TRAPPEN

Prefab betontrap. De traphal is afsluitbaar per verdieping door middel van brandwerende deuren. Er zijn verlichtingspunten incl. noodverlichting aanwezig.

Trapleuning bestaande uit verticaal geplaatste buizen uit metaal met schuine buis als handgreep of een verticale buis van boven tot beneden met afsluiting op de bovenste verdieping.Aansluiting op openbare riolering wordt uitgevoerd door de aannemer ruwbouw.


2.3. MUURBEKLEDING

Muren van trapzalen in een sterke krépi bezetting of in een smaakvolle schilderafwerking in een kleur te bepalen door de promotor. Publieke inkom voorzien van aangepaste verlichting.

Het brievenbusgeheel en de parlofoon-videofoon zullen worden ingewerkt in de gevelbekleding naast de inkomdeur.


2.4. SCHRIJNWERKEN

De voordeur van de appartementen is een brandwerende deur, afgewerkt met een inox handgreep. Deze deur is uniform voor het gehele gebouw. De deuren in de gemeenschappelijke delen zijn volkern schilderdeuren, door de bouwheer afgewerkt in een door hem te epalen kleur. In de kelder zijn er onbehandelde volkern childerdeuren voorzien.


2.5. LIFT

Bij de keuze van lift gaat er speciale aandacht uit naar de bruikbare oppervlakte (minimaal 6 personen) en het geluidsvriendelijke niveau die de lift haalt. Hiertoe wordt er gekozen voor een machinekamerloze lift waarbij de motor in de liftschacht zelf gemonteerd is. De lift zal een spiegel, een handgreep, noodverlichting en ingebouwde telefoon bevatten. Motor met twee snelheden die een langere levensduur heeft en op perfecte wijze de cabine op het gewenste niveau doet stoppen. Signalisatie in de kooi is voorzien. De liftdeuren zijn moderne en utomatische schuifdeuren.

De lift beschikt over een modern en stijlvol doorlopend bedieningspaneel met verdiepkeuze, deur openen, …

Elektronische ogen verzekeren een perfecte veiligheid.


2.6. ELEKTRICITEIT

Een moderne opvatting van de gehele gemeenschappelijke verlichtingsinstallatie zal aangewend worden. Om een maximum aan comfort en een minimum aan verbruik te garanderen, zal ze zoveel mogelijk automatisch werken. Elk dienstlokaal, elke bergplaats wordt voorzien van verlichting. De inkom zal voorzien worden van een sensor met minuterie.


2.7. VIDEOFOON EN BELINSTALLATIE

In elk appartement is er een videofoon voorzien, die toelaat toegangscontrole uit te voeren en de deur in de centrale inkomhal beneden te openen. Bovendien is de inkomdeur van het appartement ook voorzien van een gewone belknop.


2.8. BRANDVEILIGHEID

Het gebouw voldoet aan de Belgische normen inzake brandveiligheid. Alle door de wet voorgeschreven voorzieningen met betrekking tot brandvrije deuren, opengaande rookkoepels, noodverlichting, brandhaspels en brandblussers zullen geplaatst worden en dit op aanwijzen van de brandweer.


2.9. BINNENMETSELWERK

Binnenmuren : alle niet dragende binnenmuren worden uitgevoerd in metselwerk met een dikte van 9 cm.

Plafondafwerking : plafonds worden wit geschilderd, plafonds in de kelderverdieping worden niet geschilderd.


2.10. VERLUCHTINGS- EN ROOKKANALEN

De verluchting geschiedt door gedwongen extractie. In geval van centrale afzuiging zal deze beschikken over een variabel debiet zodat geurhinder uitgesloten wordt.

De rookkanalen van centrale verwarming zijn dubbelwandig en worden verlucht door middel van natuurlijke extractie.


2.11. ISOLATIEMATERIALEN

Sinds 1 januari 2006 is de EPB (energie prestatie en binnenklimaat) regelgeving van kracht. Er zijn 3 soorten eisen: thermisch, energiepres- tatie en binnenklimaat. De eerste 2 beperken het energieverbruik van gebouwen en hun vaste installaties.

De binnenklimaateisen waarborgen een goede binnenluchtkwaliteit. Wij volgen nauwgezet de regelgeving en dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijk, extern organisme.

Alle muren tussen de appartementen en gemene delen (traphal, liften,...) en tussen appartementen onderling worden ontdubbeld en geïsoleerd om een optimale thermische en akoestische isolatie te behalen.

De vloeren zijn isolerend en vlottend: op de gewelven komt een thermisch isolerende laag met daar bovenop een akoestisch vilt, dit om geluidsoverlast tussen de appartementen zo beperkt mogelijk te houden.

Alle beglazing is van het type dubbel en superisolerend. De dakplatformen worden geïsoleerd met stijve isolatiepanelen, tot een perfect platform. De schuine daken worden geïsoleerd met rots- of glaswol. De buitenmuren afhankelijk van de afwerking voorzien van Pur ofwel EPS platen.

Bij variatie van deze materialen worden enkel evenwaardige of betere materialen gebruikt. We voldoen ruimschoots aan de opgelegde eisen.


3. PRIVATE DELEN


3.1. BEVLOERING, WANDTEGELS EN VENSTERTABLETTEN

Kwalitatieve en stijlvolle keramiekvloeren en wandbetegeling geven een onderhoudsvriendelijke en luxueuze waarde aan het appartement.

VLOEREN

Vrije keuze uit breed gamma zeer mooie standaardtegels tot 60 x 60 met een particuliere waarde van € 40 excl. BTW niet geleverd en geplaatst.

Normale plaatsing van vloer tot 60 x60 is ten laste van bouwheer, andere afmetingen en/of speciale plaatsing van vloeren kunnen aanleiding geven tot meerprijs.

Plinten met een handelswaarde excl btw en plaatsing van € 7,5 per lopende meter. De levering en plaatsing is ten laste van de bouwheer.

WANDTEGELS BADKAMER

Vrije keuze uit breed gamma zeer mooie standaard wandtegels met een particuliere waarde van € 35 excl. BTW niet geleverd en geplaatst. De tegels worden tot aan het plafond geplaatst. Levering en plaatsing ten laste van de bouwheer. Tegels die speciale plaatsing vragen kunnen aanleiding geven tot een meerprijs.

VENSTERTABLETTEN

Venstertabletten en tussendorpels, natuursteen tabletten of uitgeplakt voor een minimalistische look. Kleur en uitvoering te kiezen door de promotor.


3.2 ELEKTRISCHE INSTALLATIE

De meters worden geplaatst in afgesloten kasten en ieder appartement krijgt zijn individuele meter, waarbij een schakelkast en automatische zekeringen zijn voorzien. Per appartement wordt een tweede zekeringskast geplaatst op het appartement zelf. Alle schakelaars en stopcontacten zijn van het design merk Bticino of Niko en zijn Cebec gekeurd.

Beschrijving van de installatie:

Een buisleiding is voorzien voor latere telefoonaansluiting in de living en één voor TV distributie in de living en beide slaapkamers. De installatie wordt uitgevoerd volgens de Belgische normen en volgens de voorschriften van de stroom bedelende maatschappijen en het erkend keuringsorganisme.

Bergingen in de kelderverdieping voorzien van lichtpunt en 2 stopcontacten. Deze worden gekoppeld aan teller appartement.


3.3. SANITAIRE INSTALLATIE

Het appartement is voorzien van een douche, een spiegelkast met verlichting en een badkamermeubel met 1 wasbak.

De douche is uitgevoerd in acryl en voorzien van thermostatische kraan. Het toilet is een hangmodel voorzien van eco- knop en softclose zitting . Een handwastafel met kleine spiegel en papierhouder in chroom is voorzien.

De warmwaterproduktie gebeurt individueel per appartement. De watertoevoeren worden uitgevoerd volgens het buis- in buis principe, reeds jaren de meest gekozen oplossing.

Waterafvoeren worden uitgevoerd in polyetheen of polyethyleen buizen, temperatuurbestendig en speciaal geschikt voor sanitair afvoerwater. Een individuele waterteller wordt geplaatst per appartement. Alle verticale leidingen liggen in speciaal daarvoor voorziene kokers.


3.4. KEUKENINSTALLATIE

Er wordt een moderne keukeninrichting geplaatst, waarbij u steeds een ruime kleurkeuze heeft voor de deuren en het werkblad.

De bovenkasten worden gedicht tot aan het plafond en bieden een maximum aan op- bergruimte. Alle schuiven zijn geremd en beschikken over zelfsluitende telescopische geleiders. Besteklade, handdoekrekje, vuilnisemmer, … zijn steeds voorzien.

De volgende toestellen zijn meegeleverd voor de appartementen:

Verloren keukenhoeken worden steeds optimal benut.

Onder het kookveld worden pottenlades voorzien. De gebruikte toestellen zijn van het merk AEG.

Tussen de werkbladen en de keukenkasten wordt muur afgewerkt met een spatwand meegaand met keukengeheel.


3.5. BINNENSCHRIJNWERK

De binnendeuren zijn volkern schilderdeuren.

Het betreft versterkte houten vlakke binnendeurbladen, bestemd voor intensief gebruik, waaraan door hun toepassing in het gebouw hogere eisen gesteld worden dan voor normaal gebruik. De deurbladen en/of bovenpanelen zijn samengesteld uit een volle multiplexplaat of uit een samengestelde vulling (MDF / HDF / spaanplaat / tubespaan …), aan weerszijden voorzien van een kook- en watervaste verlijmde triplex of hoogwaardige deklaag. De deuren zijn afgewerkt met een inox greep.

Indien op plan een deur tussen hal en living is voorzien, zal deze uitgevoerd worden in glas en afgewerkt met een inox handgreep.

Een spionoog is mogelijk op aanvraag.


3.6. PLEISTERWERK

Alle muren en plafonds worden voorzien van een pleisterlaag of spuitplamuur. Dit impliceert geenszins dat er geen voorbereidende handelingen door de schilder dienen te worden gesteld bij het afleveren van het pleisterwerk, maar dat de muren en plafonds klaar staan om de schilderwerken aan te vangen mits het stellen van voorbereidende handelingen (opstop van kleine kapjes en nagelgaten, schuren,...).

In de bergingen is zichtbaar metselwerk of beton voorzien. De betonnen gewelven blijven eveneens zichtbaar.

Zodoende zal er waar geen schilderwerk voorzien is het metselwerk meegaand opgevoegd worden.


3.7. VENTILATIESYSTEEM

De ventilatie is van type D.

De verluchting van de toiletten, badkamers, douches en bergingen is verzekerd door een erkend verluchtingssysteem. De nodige verluchtingsroosters voor luchttoevoer zijn voorzien.

Indien door de kopers een droogkast wordt geplaatst, dan dient deze van het type met een ingebouwde condensatie te zijn.


3.8. CENTRALE VERWARMING

Er wordt steeds een hoogrendementsketel van het type doorstroming voorzien zodat het verbruik minimaal blijft en u steeds over een onbegrensd volume aan warm water beschikt. Deze ketel staat in voor zowel verwarming als sanitair warm water. Door de plaatsing van een dubbelwandig rookkanaal zal de ketel enkel lucht van buitenaf aanzuigen en is er geen gevaar voor CO-vergiftiging. De installatie is voorzien van een thermostaat in de leefruimte en witte plaatstalen radiatoren.

De grootte van de ketel en radiatoren, evenals de plaatsing van de radiatoren is bestudeerd door een gespecialiseerde firma, zodat wij u steeds een optimaal binnenklimaat kunnen garanderen.

Elk appartement beschikt over zijn eigen gasmeter, er zijn geen onderlinge afrekeningen voor de verwarming.



4. ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN


4.1. ALGEMEEN

De appartementen worden verkocht sleutel op de deur, volgens de plannen en tekeningen van de architect en conform het lastenboek die de koper erkent ontvangen te hebben.

Waar het verkochte goed, bij aankoop, in de meeste gevallen nog niet voltooid is, gebeurt de verkoop aan de hand van de hiernavolgende documenten: De plannen hechtend aan de basisakte en in voorkomend geval, de gewijzigde plannen gevoegd bij de notariële verkoopakte. Dit lastenboek dat, summier, de uit te voeren werken en de te gebruiken materialen omschrijft.

De notariële basisakte met het bijhorende reglement van de mede-eigendom.


4.2. WIJZIGINGEN VAN GEBRUIKTE MATERIALEN

De promotor behoudt zich het recht voor detailaanduidingen van huidig lastenboek, of de keuze van de materialen te wijzigen indien deze nodig geacht worden door de architect, voorgesteld worden door de bevoegde overheid, om welbepaalde economische of commerciële redenen zoals de verdwijning op de markt van bepaalde materialen of procédés of door leveringstermijnen onverenigbaar met de normale gang van werken. Alle materialen dienen echter van eerste keus te blijven om het gebouw als een stevig en esthetisch geheel af te leveren.


4.3. ERELONEN VAN DE ARCHITECT

Deze zijn begrepen in de verkoopprijs en behelzen de verplichtingen die normaler wijze eigen zijn aan zijn beroep met uitzondering van versieringswerken en wijzigingen aan de plannen aangevraagd door de kopers.


4.4. WERKEN UITGEVOERD DOOR DERDEN

Wel mogen kopers bepaalde keuzes (type keukenmeubilair, type badkamermeubilair, vloeren, wandtegels, sanitaire en elektrische toestellen, …) wijzigen. Dit zal rechtstreeks via de aannemers van de promotor gebeuren en aan een vooraf overeengekomen prijs of regiewerk.

Ook indien hij een materiaal kiest met dezelfde handelswaarde als diegene hierin vermeld kan er een supplement gevraagd worden voor de plaatsing. Bij wijzigingen is de promotor niet aansprakelijk voor de toestellen of materialen die deel uitmaken van deze wijzigingen.

Desgevallend geldt de garantie die rechtstreeks met de aannemer is overeengekomen. Alle wijzigingen dienen schriftelijk aangevraagd te worden, minstens 1 maand voorafgaandelijk aan de uitvoering van de betrokken werken. Het staat de promotor steeds vrij de door de koper gevraagde wijzigingen te aanvaarden of te weigeren. De promotor en architect zullen beslissen over de mogelijkheid van de uitvoering ervan, zij mogen in ieder geval geen vertraging voor de bouwwerken van de andere eigenaars meebrengen.

De koper zal ten gepaste tijde gecontacteerd worden door de promotor om zijn keuzes aangaande de tegels, keuken, sanitaire toestellen en binnendeuren te laten geworden, dit bij de door de promotor aangestelde leveranciers. Hij dient de termijnen hieromtrent stipt te respecteren.

Gezien het gevaar op waterinsijpeling en de moeilijke afwerking worden, bij eventuele wijzigingen aan de uitvoering van de appartementen, geen inloopdouches toegestaan.

Omwille van akoestische redenen en stabiliteitsredenen wordt het inboren van verlichtingsspots in de vloerplaat niet toegestaan.


4.5. PLANNEN

Minieme afwijkingen worden aanvaard als aanvaardbare verschillen, ze zullen geen eis tot schadevergoeding kunnen rechtvaardigen. Bij afwijkingen tussen het verkoopsplan en het uitvoeringsplan primeert ten allen tijde het uitvoeringsplan.

Er kunnen verschillen ontstaan tussen de bouwaanvraagplannen; de uitvoeringsplannen en de effectieve werken, dit te wijten aan verschillende factoren zoals onder andere stabiliteitsberekeningen, sonderingen, nieuwe verplichtingen opgelegd door nutsmaatschappijen,… .

Het is mogelijk dat o.a. bijkomende kolommen noodzakelijk zijn. Door technische vereisten is het ook mogelijk dat bijkomende of grotere kokers voorzien moeten worden (onder andere voor afscherming van ventilatie, water, elektrische leidingen, …).


4.6. AANSPRAKELIJKHEID

Het is niet toegelaten de werf te betreden. De promotor en de architect kunnen niet aansprakelijk gesteld worden inzake betaling van schade- en herstelvergoeding indien door het vroegtijdig aanbrengen van behang- en schilderwerken door de koper, deze beschadigd worden onder andere door uitslag van bouwvocht, uitslag van pleisterwerk, waterschade, enz. Zo ook voor schade te wijten aan kleine zetting of scheurvorming, welke zich steeds zal manifesteren tijdens de eerste jaren.

Zolang de gemene delen nog niet volledig afgewerkt zijn geschiedt het bewonen van het appartement op eigen verantwoordelijkheid van de koper.

De uitvoeringstermijn wordt van rechtswege verlengd in volgende gevallen:


4.7. BETALING

De betaling van de werken geschiedt volgens de vooruitgang van de werken en is beschreven in de verkoopovereenkomst welke integraal deel uitmaakt van de totale overeenkomst. Materialen of werken die uit de aanneming worden gehaald worden verrekend aan kostprijs en dit kan enkel gebeuren mits akkoord van de promotor.


INBEZITNEMING:

De koper mag de gekochte goederen niet in bezit nemen, noch geheel, noch gedeeltelijk of er enig gebruik van maken vooraleer de volledige koopprijs is betaald.

De promotor is er niet toe gehouden het appartement te leveren en de sleutels te overhandigen vooraleer de koper de prijs betaald heeft, overeenkomstig de betalingsschaal. Elk uitstel, veroorzaakt door het niet betalen van de prijs, is uitsluitend ten laste van de koper.


4.8. AANSLUITINGEN

De kostprijs voor water-, gas-, elektriciteit-, TV-distributie, telefoon- en rioleringaansluitingen evenals het plaatsen van de meters en de tellerkast blijven ten laste van de kopers.

• Elektriciteit : In principe wordt een officiële dubbeluurtariefmeter geplaatst door Fluvius.

Extra privatieve voorzieningen zullen deel uitmaken van een afzonderlijke studie en afzonderlijke verrekening. Alle kosten zoals aansluiting, abonnementsgelden voor huur, vast recht, verbruik, enz... zijn ten laste van de kopers.

• Water : Elk privatief is voorzien van een officiële waterteller van Farys.

• Gas : Elk privatief is voorzien van een officiële gasteller van Fluvius

• TV-distributtie : De TV-distributie komt het appartement binnen ter hoogte van de zekeringskast. Na het aanvragen van een TV-abonnement door de koper zal de maatschappij vanaf dit punt de installatie afwerken.

Vanaf de voorlopige oplevering van ieder privatief deel zal de tellerstand van alle tellers ontegensprekelijk opgenomen worden.

Het verbruik nodig voor de voorlopige verwarming en elektriciteit, blijven ten laste van de koper. Dit wil zeggen dat de kosten voor verwarming voor de oplevering van privélokalen, indien nodig om deze lokalen te drogen, ten laste vallen van de koper.


4.9. TAKSEN EN BELASTINGEN

De BTW en andere eventuele taksen op facturen vallen ten laste van de kopers. De eigenaars van de appartementen bevinden zich in dezelfde toestand als iemand die een particuliere woning laat bouwen. Daarom moeten zij de bouw- en wegenistaksen alsook de reglementaire belastingen dragen, kortom alle gemeentebelastingen e.a. die niet in de onderneming opgenomen worden.

Zijn inbegrepen in de verkoopprijs

Zijn niet inbegrepen in de verkoopprijs


4.10. OPLEVERING

De werken zullen afgeleverd worden na aanvaarding door de architect of bouwheer.

De appartementen worden opgeleverd bezemschoon met verwijdering van alle puin en afval.

De aanvang van om het even welke werkzaamheden (betrekken van het appartement, uitvoeren van schilderwerken) door de koper zal gelden als stilzwijgende oplevering en inbezitname van dit eigendom. De koper zal bij het in gebruik nemen van het appartement onmiddellijk het nog te betalen saldo vereffenen.

De sleutels worden, bij oplevering, overhandigd aan de koper nadat alle facturen voldaan zijn.

Evolutie van de werken
menu
8 december 2021 : kelderwerken bezig, kraan gemonteerd.

28 september 2021 : onderschoeingswerken bijna klaar.

30 juni 2021 : sloop beëindigd.

27 mei 2021 : sloop begonnen.

2 oktober 2020 : het bestaande te slopen gebouw uit 1932.
In lang vervlogen jaren werd er slagerij Boydens uitgebaat.

eenvoud werkt
fout gezien ? suggestie doen ?